Beoordeling 9.3 gebaseerd op 253 individuele klantbeoordelingen op 5-sterrenspecialist

Voor ieder interieur. Op hout of op gas. Open of gesloten. We hebben het allemaal!

Stimulering van kwalitatieve houtkachels

Vragen? Neem contact op!

Met de Stimulering Kwalitatieve Houtstook (SKH) kan de eindgebruiker een stimuleringskorting van € 250,- krijgen bij de aanschaf en gecertificeerde installatie van hoogwaardige houtkachels. De regeling is voor zowel particulieren als zakelijke gebruikers toegankelijk.

SKH is een stimuleringsregeling van de bij de Nederlandse Haarden- en Kachelbranche (NHK) aangesloten fabrikanten en DE-erkende detaillisten. De NHK sluit met deze regeling aan bij recente initiatieven vanuit de overheid om het gebruik van hernieuwbare energiebronnen in Nederland de stimuleren. De NHK is aanspreekpunt voor de uitvoering van de regeling, de meewerkende fabrikanten en detaillisten voor de uitvoering.

Waarom deze stimulering?

De overheid gaat de komende jaren stimuleren dat Nederlandse huizen en bedrijven meer door warmte uit hernieuwbare energiebronnen worden verwarmd. Zo kan energie worden bespaard en CO2 -uitstoot worden teruggedrongen. Omdat in Nederland de publieke opinie nog steeds wordt beïnvloed door de emotie rond houtstook in de breedste zin van het woord, wil de branche haar kwalitatieve uitgangspunten voor toestellen en installaties breed onder de aandacht brengen. Via deze eigen regeling van en voor leden van de NHK worden particulieren en zakelijke gebruikers die doordacht en verantwoord hout gaan stoken dan ook financieel gestimuleerd.

Warmte uit houtstook wordt vanuit Europa als hernieuwbare energie aangemerkt, mede omdat in veel gevallen sprake is van vervangende warmte op niet gebruikte fossiele energie. Immers, tijdens het stoken van de kachel vervangt deze de aanwezige CV installatie in de meeste gevallen volledig. De EcoDesign regeling welke in 2022 van kracht wordt, gaat ervoor zorgen dat houtgestookte toestellen aan minimale kwaliteits- en emissie eisen voldoen. De NHK wil met deze eigen stimuleringsregeling de positieve effecten van EcoDesign versneld doorvoeren. Om het einddoel maximaal te bereiken koppelt de branche deze toestelnorm ook nog eens aan de Duurzame Energie erkenning voor een maximaal verantwoorde installatie, tevens krijgt de gebruiker een uitgebreide stooktraining aangeboden. De omslag naar een verantwoord en duurzaam stookgedrag kan zo samen met de eindgebruiker versneld en maximaal verantwoord worden gemaakt.

SKH aanvragen?

Koopovereenkomsten van 1 september 2016 tot en met 31 december 2016 komen via de DE-erkende installateur in aanmerking voor de SKH-regeling. Een lijst met deelnemende toestellen is te vinden op www.stimuleringhoutstook.nl