Beoordeling 9.4 gebaseerd op 276 individuele klantbeoordelingen op 5-sterrenspecialist

Voor ieder interieur. Op hout of op gas. Open of gesloten. We hebben het allemaal!

Acties

– Corona –

Corona maatregelen…

Vanzelfsprekend houden ook wij de ontwikkelingen over het coronavirus nauwgezet in de gaten!

Wij zijn op dit moment nog geopend, we zullen dit doen zolang de overheid en/of het RIVM niet anders adviseert. Mocht dit anders worden, dan stellen we u z.s.m. op de hoogte.

Er worden allemaal maatregelen genomen in Nederland, maar wat betekent dat voor uw afspraak met ons?
Hierbij denken we aan het installeren of uitvoeren van onderhoud / reparatie van uw haard of een bezoek van één van onze verkopers.

Onze monteurs hebben wij de instructie gegeven niet naar het werk te komen als zij zich niet lekker voelen.
Daarnaast hebben we hen geadviseerd geen handen meer te schudden en alle overige richtlijnen van het RIVM te volgen.

De veiligheid en gezondheid van u als klant én monteurs hebben onze hoogste prioriteit. Met het nemen van een aantal preventieve maatregelen willen we de risico’s voor iedereen zoveel mogelijk beperken. Daarom graag uw aandacht voor het volgende:

  • Geef onze medewerkers alstublieft de ruimte zodat ze veilig hun werk kunnen doen. Ook voor uw eigen veiligheid. Het RIVM adviseert min 1,5 meter. We stellen het zeer op prijs als u de werkplek goed vrijhoudt zodat ze zich vrij kunnen bewegen.
  • Voelt u zich niet lekker (koorts, hoesten en/of kortademigheid), neem dan zo spoedig mogelijk contact op met ons op. In overleg verzetten we de afspraak, of kijken we naar een andere oplossing.
  • Zit u in thuisisolatie? Wij vragen u dan ook zo spoedig mogelijk contact op te nemen.
  • Stuur in deze gevallen bij voorkeur een e-mail naar info@kachelhuus.nl  of bel naar 0318-690089

We willen uw en onze gezondheid niet in gevaar brengen. We danken u hartelijk voor uw medewerking.

Namens ‘t Kachelhuus team bedankt!

De Groene Stoker

De Groene Stoker


De afgelopen jaren is er in Nederland een fanatieke anti-houtrook-lobby actief die zijn pijlen o.a. richt op de eigenaren van hout gestookte kachels en haarden. Ondanks het feit dat aangetoond is dat ruim twee derde van alle houtrook klachten niets te maken heeft met toestellen die in huis gestookt worden, is men een lobby begonnen om de houtkachel uit te bannen.

Om die reden vond een aantal mensen die actief is in de fabricage en verkoop van o.a. houtkachels het belangrijk een communicatiekanaal op te richten waarin de stokers aan het woord komen. Om een ander geluid te laten horen. Om de positieve kanten van de energiebron hout te belichten; om informatie te verschaffen hoe de energiebron hout op een veilige en verantwoorde wijze kan worden vrijgemaakt. Met andere woorden: een platform voor groene stokers: De Groene Stoker.

Zo is de Stichting De Groene Stoker ontstaan. Een stichting die volgens haar statuten tot doel heeft: “Het creëren van een positieve en constructieve houding van het Nederlandse publiek ten aanzien van het gebruik van hout als energiebron voor (sfeer)verwarming van huizen, en voorts al hetgeen in de ruimste zin met een en ander verband houdt, daartoe behoort en/of daartoe bevorderlijk kan zijn.

De Stichting tracht haar doel te bereiken door het stelselmatig brengen van een positieve boodschap over het gebruik van hout als energiebron voor (sfeer)warmte, gebaseerd op feiten en onderbouwd door wetenschap, rapporten, geschiedenis en ervaring. Dat gebeurt vooral door communicatie via (digitale) media, maar kan (in de toekomst) ook bestaan uit alle mogelijke andere activiteiten, zoals het planten van bomen, geven van stookavonden en het bemiddelen bij geschillen.

De stichting beoogt niet het maken van winst.”

Doe ook mee
De mensen achter De Groene Stoker zijn nu – behalve gepassioneerde groene stokers – veelal nog actief binnen de branche. Het is de uitdrukkelijke wens van de Stichting wens om dit initiatief te verbreden en een zo groot mogelijke groep groene stokers enthousiast te maken om mee te doen. Meld je daarom aan voor de nieuwsbrief en/of word donateur van De Groene Stoker. Heb je interesse om achter de schermen mee te werken aan artikelen, onderzoek en dergelijke, stuur dan een mail aan info@degroenestoker.nl. We gaan graag met je in gesprek.

Dan bereiken we samen dat houtverbranding wordt erkend en gekend als een van de meest schone vormen van energieopwekking en dat mensen zich bewust worden van het feit dat hout een belangrijke bijdrage levert aan de realisatie van de duurzaamheidsdoelstellingen zoals door de Nederlandse overheid zijn afgesproken in het Klimaatakkoord van Parijs.

 

Geen gas meer….. onzin!

klik hier op de Link voor document met infoBewuste keuze maken voor een nieuwe haard

waarom toch gas…onderwerp

Ontwerp van Evert van de Peppel

Prachtige kastenwand met gashaard en Tv in stalen frame

 

Evert van de Peppel ontwerp

 

Evert van de Peppel ontwerp

Facebook

kijk eens op onze facebook pagina,

u kunt zien wat we zoal de laatste tijd hebben geplaatst!

KalFire met NSG

Nieuw in de showroom; KalFire 70-55 met Prestigebrander, Hybride en NSGKalfire

De 3-zijdige Kal-Fire haard met NSG
http://Haard met natuurlijke vonken

Hout stoken: Zwitserse-methode

Stoken en stoker

Vuurtje stoken kan iedereen. Efficiënt en emissiearm stoken in een haard of kachel moet je leren! Dat is het onderbouwde standpunt van de branche waar we dit hoofdstuk graag mee beginnen. Het stoken van een haard of kachel zonder emissie is niet mogelijk. Bij elke vorm van verbranding ontstaan afvalstoffen, zo ook bij de verbranding van hout. Daarbij spreken we van o.a. kooldioxide, koolmonoxide, koolwaterstof en zwaveloxide. Ook komt fijnstof vrij. De branche stelt zich op het standpunt dat een aanzienlijke verbetering kan emissies kan worden behaald door instructie op het gebied van het stoken van (gekeurde) haarden en kachels.

Het ontsteken

Bij het ontsteken van het hout onderscheiden we twee mogelijkheden, namelijk het ontsteken aan de bovenzijde (zogenaamde Zwitserse methode) en het ontsteken aan de onderzijde. Voor beide ontstekingsmethoden heeft u het volgende nodig:

– Een geschikt ontstekingsmiddel, bijvoorbeeld aanmaakblokjes of ontstekingswol. Deze middelen zijn bij de vakhandel verkrijgbaar.

– Aanmaakhoutjes, die ongeveer duimdik gehakt / gekloofd zijn. Ook deze zijn kant en klaar bij de vakhandel verkrijgbaar.

– Geschikt haardhout met een lengte van ca. 20-25 cm

 

Het ontsteken van boven (Zwitserse methode)

Deze methode is onderzocht in opdracht van de Zwitserse overheid. Daarbij is aangetoond dat deze methode tijdens het aanmaakproces aanzienlijk minder rook veroorzaakt. Deze methode wordt binnen de branche dan ook wel gezien als het nieuwe aansteken ofwel de Zwitserse methode.

Werkwijze Zwitserse methode:

Twee tot drie houtblokken worden met een kleine afstand van elkaar op de stookbodem van het toestel gelegd. Daarbij dienen de kloofkanten van de houtblokken naar boven te wijzen! De aanmaakhoutjes legt u kruislings bovenop de houtblokken. Tussen de aanmaakhoutjes voldoende aanmaakblokjes of aanmaakwol leggen. Omdat voor het aanmaken van het toestel een grote hoeveelheid verbrandingslucht nodig is zet u de luchttoevoer in de positie aanmaken of maximaal. Bij sommige toestellen is het nodig om de deur op een kier te zetten. Zie de handleiding van uw toestel, let daarbij ook op de bediening van luchtkleppen en of beluchtingsschuiven.
zwitserse-methode

Let op, in de bedieningshandleiding van diverse toestellen wordt aanbevolen om de asresten niet volledig uit het toestel te verwijderen. Lees daarom altijd zorgvuldig de bedieningshandleiding van uw toestel. Figuur “Zwitserse methode”

overgenomen uit:
http://www.stimuleringhoutstook.nl/wp-content/uploads/2016/02/141016-Brancherichtlijn-Houtstook.pdf

Slechte schoorsteentrek? Daar hebben we een oplossing voor!

Een kort kanaal, slechte trek, gevolg; rook in huis, slecht brandend vuur,
we kunnen het voor u oplossen:

http://www.rookgasventilator.nl/oplossingen

schoorsteenventilator
Ecostream

De EcoStream is een nieuwkomer in het innovatieve assortiment van Ontop. Deze ingenieuze ontwikkeling combineert een rookgasventilator met een partikelfilter en levert verschillende voordelen op voor de gebruikers van houtkachels.  klik hier op de link voor meer info

Nieuw – ABCAT houtrookfilter, maakt de kachel nog milieuvriendelijker!

Gemonteerd in onze showroom de ABCAT houtrookfilter,
Zie: www.houtrookfilter.nl  voor meer info

Abcat Abcat
 leverbaar diam.15  lang 25, 50 of 100 cm

 

– De ABCAT is een houtrookfilter met katalysatortechniek

 

De geur van de rook uit de schoorsteen wordt sterk verminderd
Tot 90% vermindering van de onvermijdelijke uitstoot van schadelijke stoffen
…..zoals PAK’s en fijnstof (roet, teer, as en houtstof)
– Eenvoudig in te bouwen in een bestaand of in een nieuw rookgasafvoerkanaal
– De natuurlijke trek in uw schoorsteen wordt nauwelijks beïnvloed
– Zeer eenvoudig schoon te maken door de ABCAT uit te kloppen of af te spoelen
– De ABCAT is gemaakt van staal, RVS en edelmetaal
– De ABCAT gaat meerdere stookseizoenen mee
– Geschikt voor vermogens van 4 – 999 kW
– Geschikt voor kachelpijpen vanaf Ø125 mm
– Mogelijkheid om systeem in bypass te draaien
prijs op aanvraag

 

Facebook

kijk eens op onze facebook pagina,

u kunt zien wat we zoal de laatste tijd hebben geplaatst!