Beoordeling 9.3 gebaseerd op 337 individuele klantbeoordelingen op 5-sterrenspecialist

Voor ieder interieur. Op hout of op gas. Open of gesloten. We hebben het allemaal!

Acties

De Groene Stoker

De Groene Stoker

Samen verantwoord houtstoken

Stichting De Groene Stoker bestaat uit stokers met een passie voor houtvuur. We willen dat houtstook mogelijk blijft en brengen mensen samen om deze boodschap uit te dragen. Verantwoorde houtstook door particulieren verdient meer positieve aandacht. Want hout als energiebron voor (sfeer)warmte is prima mogelijk. Onze missie is gebaseerd op feiten en onderbouwd door wetenschap, rapporten, historie en dagelijkse ervaring. We doen dit allemaal voor én door gepassioneerde houtstokers.

Belangen behartigen voor én door gepassioneerde stokers
Onze stichting deelt de liefde voor het stoken van hout en laat gepassioneerde houtstokers op een verantwoordelijke manier genieten van houtvuur. We voorkomen onnodige overlast door het aanbieden van stooktips en adviezen. De Groene Stoker brengt gepassioneerde houtstokers uit ons land samen in één platform en laat een positief geluid horen in de pers en via de sociale media. We behartigen de belangen van de consument als houtstookliefhebber.

Deel jouw liefde voor houtvuur
De Groene Stoker beschikt over een groot netwerk met liefhebbers en experts van houtstook. Wil jij onderdeel zijn van deze groeiende, enthousiaste stichting? En wil je jouw liefde voor houtvuur delen met anderen? De Groene Stoker is op zoek naar gepassioneerde stokers die hun liefde voor houtvuur willen inzetten voor de goede zaak. Als lid van het platform ontvang je regelmatig nieuws en tips over houtstook. Meld je aan en laat ons weten als je ook zelf iets wilt doen om onze missie waar te maken.

MELD JE AAN

 

Geen gas meer….. onzin!

klik hier op de Link voor document met infoBewuste keuze maken voor een nieuwe haard

waarom toch gas…onderwerp

Ontwerp van Evert van de Peppel

Prachtige kastenwand met gashaard en Tv in stalen frame

 

Evert van de Peppel ontwerp

 

Evert van de Peppel ontwerp

Facebook

kijk eens op onze facebook pagina,

u kunt zien wat we zoal de laatste tijd hebben geplaatst!

KalFire met NSG

Nieuw in de showroom; KalFire 70-55 met Prestigebrander, Hybride en NSGKalfire

De 3-zijdige Kal-Fire haard met NSG
http://Haard met natuurlijke vonken

Hout stoken: Zwitserse-methode

Stoken en stoker

Vuurtje stoken kan iedereen. Efficiënt en emissiearm stoken in een haard of kachel moet je leren! Dat is het onderbouwde standpunt van de branche waar we dit hoofdstuk graag mee beginnen. Het stoken van een haard of kachel zonder emissie is niet mogelijk. Bij elke vorm van verbranding ontstaan afvalstoffen, zo ook bij de verbranding van hout. Daarbij spreken we van o.a. kooldioxide, koolmonoxide, koolwaterstof en zwaveloxide. Ook komt fijnstof vrij. De branche stelt zich op het standpunt dat een aanzienlijke verbetering kan emissies kan worden behaald door instructie op het gebied van het stoken van (gekeurde) haarden en kachels.

Het ontsteken

Bij het ontsteken van het hout onderscheiden we twee mogelijkheden, namelijk het ontsteken aan de bovenzijde (zogenaamde Zwitserse methode) en het ontsteken aan de onderzijde. Voor beide ontstekingsmethoden heeft u het volgende nodig:

– Een geschikt ontstekingsmiddel, bijvoorbeeld aanmaakblokjes of ontstekingswol. Deze middelen zijn bij de vakhandel verkrijgbaar.

– Aanmaakhoutjes, die ongeveer duimdik gehakt / gekloofd zijn. Ook deze zijn kant en klaar bij de vakhandel verkrijgbaar.

– Geschikt haardhout met een lengte van ca. 20-25 cm

 

Het ontsteken van boven (Zwitserse methode)

Deze methode is onderzocht in opdracht van de Zwitserse overheid. Daarbij is aangetoond dat deze methode tijdens het aanmaakproces aanzienlijk minder rook veroorzaakt. Deze methode wordt binnen de branche dan ook wel gezien als het nieuwe aansteken ofwel de Zwitserse methode.

Werkwijze Zwitserse methode:

Twee tot drie houtblokken worden met een kleine afstand van elkaar op de stookbodem van het toestel gelegd. Daarbij dienen de kloofkanten van de houtblokken naar boven te wijzen! De aanmaakhoutjes legt u kruislings bovenop de houtblokken. Tussen de aanmaakhoutjes voldoende aanmaakblokjes of aanmaakwol leggen. Omdat voor het aanmaken van het toestel een grote hoeveelheid verbrandingslucht nodig is zet u de luchttoevoer in de positie aanmaken of maximaal. Bij sommige toestellen is het nodig om de deur op een kier te zetten. Zie de handleiding van uw toestel, let daarbij ook op de bediening van luchtkleppen en of beluchtingsschuiven.
zwitserse-methode

Let op, in de bedieningshandleiding van diverse toestellen wordt aanbevolen om de asresten niet volledig uit het toestel te verwijderen. Lees daarom altijd zorgvuldig de bedieningshandleiding van uw toestel. Figuur “Zwitserse methode”

overgenomen uit:
http://www.stimuleringhoutstook.nl/wp-content/uploads/2016/02/141016-Brancherichtlijn-Houtstook.pdf

Slechte schoorsteentrek? Daar hebben we een oplossing voor!

Een kort kanaal, slechte trek, gevolg; rook in huis, slecht brandend vuur,
we kunnen het voor u oplossen:

http://www.rookgasventilator.nl/oplossingen

schoorsteenventilator
Ecostream

De EcoStream is een nieuwkomer in het innovatieve assortiment van Ontop. Deze ingenieuze ontwikkeling combineert een rookgasventilator met een partikelfilter en levert verschillende voordelen op voor de gebruikers van houtkachels.  klik hier op de link voor meer info

Nieuw – ABCAT houtrookfilter, maakt de kachel nog milieuvriendelijker!

Gemonteerd in onze showroom de ABCAT houtrookfilter,
Zie: www.houtrookfilter.nl  voor meer info

Abcat Abcat
 leverbaar diam.15  lang 25, 50 of 100 cm

 

– De ABCAT is een houtrookfilter met katalysatortechniek

 

De geur van de rook uit de schoorsteen wordt sterk verminderd
Tot 90% vermindering van de onvermijdelijke uitstoot van schadelijke stoffen
…..zoals PAK’s en fijnstof (roet, teer, as en houtstof)
– Eenvoudig in te bouwen in een bestaand of in een nieuw rookgasafvoerkanaal
– De natuurlijke trek in uw schoorsteen wordt nauwelijks beïnvloed
– Zeer eenvoudig schoon te maken door de ABCAT uit te kloppen of af te spoelen
– De ABCAT is gemaakt van staal, RVS en edelmetaal
– De ABCAT gaat meerdere stookseizoenen mee
– Geschikt voor vermogens van 4 – 999 kW
– Geschikt voor kachelpijpen vanaf Ø125 mm
– Mogelijkheid om systeem in bypass te draaien
prijs op aanvraag

 

Facebook

kijk eens op onze facebook pagina,

u kunt zien wat we zoal de laatste tijd hebben geplaatst!

Boxer+ Black

Hier de nieuwe Boxer+ uitvoering, zelfde techniek, maar zwarte zijwanden, contrasterend tov. de kachel, dat brand ook super 

DSCF4046