Beoordeling 9.3 gebaseerd op 336 individuele klantbeoordelingen op 5-sterrenspecialist

Voor ieder interieur. Op hout of op gas. Open of gesloten. We hebben het allemaal!

Houtkachels

Vragen? Neem contact op!

Houtkachels: Het juiste stooktoestel in uw woning!

Op een verstandige manier stoken begint bij het kiezen van de juiste haard of kachel. Er zijn hierin veel mogelijkheden en verschillende soorten houtkachels. Ook hierin heeft iedere houtkachel haar eigen eigenschappen en doeleinde in het gebruik. Het is immers zo dat niet iedere kachel of haard geschikt is voor iedere ruimte binnen woningen.

Wilt u weten wat uw mogelijkheden zijn voor het vinden van de juiste houtkachel welke past bij uw woning? Dan bent u bij ons, ‘t Kachelhuus, aan het juiste adres beland! Bij ons vindt u een groot aanbod aan kachels en haarden, zowel in onze webshop als bij ons in de winkel.

Houtkachel aanbod

Met het kiezen van een haard of kachel zijn er een aantal punten om op te letten tijdens de aanschaf. Zo is het onder andere belangrijk goed duidelijk te hebben wat voor type houtkachel u in uw woning wilt. Er zijn namelijk diverse haarden en kachels te onderscheiden. Denkt u hierbij aan onder andere de: open-, inbouw-, liftdeur-, inzet- en Cv-haard. Ook zijn er de kachels als: de accumulerende en houtkachel.

De openhaard

Veel mensen vallen voor de pracht van een open- of inbouwhaard. Het zijn uiteraard de echte klassiekers en nemen veel sfeer met zich mee. houtstoken en heeft het een rustgevend effect in bijvoorbeeld uw woonkamer!

De liftdeur- en inbouwhaard

Het plaatsen van een liftdeurhaard brengt u veel voordelen. Denkt u hierbij aan de charmes van de openhaard met als voordeel dat het een afsluitbare haard is en met daardoor een betere verbranding met een hoger rendement dan de openhaard
De inbouwhaard en de inzethaard hebben geen liftdeur, en kunnen geplaatst worden in een nieuwe ombouw

De inzethaard

De Inzethaard is een compacte inbouwhaard die geschikt is om de bestaande openhaard aan te passen naar een hoog-rendement kachel, deze zijn in veel maten te krijgen, zodat er bijna altijd iets passends te vinden is, ook maatwerk-mogelijkheden zijn beschikbaar

De Cv-haard

Wilt u echt efficiënt omgaan met het gebruik van uw haard? Dan is de Cv-haard een ideale uitkomst voor u. De Cv-haard is zo ontwikkeld dat deze helpen kan met het verwarmen van de rest van u huis. Hiervoor wordt de haard aangesloten op een buffervat welke de Cv ondersteunen kan of warm water kan aanvoeren!

De accumulerende en speksteenhoutkachels

Het plaatsen van een accumulerende kachel levert een bijzondere ervaring in uw kamer. Deze kachel is ingebouwd in een prachtige steenmassa welke de warmte uitstekend uitstraalt! De houtkachel is vergelijkbaar qua werking. De hout gestookte haard of kachel brengt een goede sfeer mee en comfortabele warmte. Die uren langer dan een gewoone kachel zijn warmte uit blijft stralen

Een houtkachel van ‘t Kachelhuus

Zoals u leest zijn er veel mogelijkheden op het gebied van de houtkachel.
Verstandig stoken begint met de juiste haard of kachel. Een open haard geeft veel sfeer, maar weinig warmte. Het rendement is ongeveer 20 procent. Een afsluitbaar toestel geeft meer rendement, waarbij een moderne houtkachel zelfs een rendement van wel meer dan 80 procent haalt. De capaciteit van een kachel moet zijn afgestemd op het te verwarmen vertrek. Te weinig capaciteit betekent te weinig warmte. Teveel capaciteit betekent dat de kachel op halve kracht werkt en dat is slecht voor het verbrandingsproces en schadelijk voor het milieu. Als richtlijn kunt u met 1kW (nominaal vermogen) circa 10m3 woninginhoud verwarmen. Voor een gemiddelde woonkamer (7 x 4) heeft u dus circa 7kW nodig. Is de kachel alleen bijverwarming dan zal een kleiner model volstaan.

We zijn erkend als installateur voor hout en gasgestookte toestellen en leveren door het SVG gegarandeerde kwaliteit! Als gespecialiseerde bouwmaterialenhandel leveren we veel in overleg-, en via bouwbedrijven en architecten. Zo bent u altijd zeker van de juiste keus!

Allesbrander bestaat niet

Kachels en haarden zijn GEEN allesbranders. Alhoewel veel zaken branden, is het slecht voor uw gezondheid en voor het milieu, om zomaar alles in een haard of kachel te verbranden. Plastic, geverfd of geïmpregneerd hout, spaanplaat, hout met lijmresten, melkpakken, en allerlei huishoudelijk afval mogen NIET in haard of kachel. Ze kunnen kankerverwekkende stoffen afgeven bij verbranding. De enige allesbrander is de afvalverbrander van de overheid!

houtkachel